×
In Memoriam Lourens van Vliet
Woensdag 28 april 2021 is de grondlegger van ons bedrijf, Lourens van Vliet, op 88-jarige leeftijd overleden.

Als boerenzoon in een arm gezin, werd Lourens van Vliet na de oorlog op jonge leeftijd min of meer gedwongen, er werd van hem verwacht, dat hij de melkwijk van zijn overleden broer Leendert ging overnemen. Met zijn handelsgeest heeft hij zich weten te onderscheiden door op den duur centraal te gaan inkopen voor de plaatselijke melkboeren, wat later leidde tot de oprichting van de SRV. Senior werd technisch directeur van de SRV, wat inhield dat hij er voor moest zorgen dat de melkboer zijn ‘hondenkar’ ging vervangen voor een winkelwagen. Om dit proces te versnellen kocht Senior vaak de oude ‘hondenkar’ en verzamelde deze in zijn achtertuin.

Halverwege de jaren 70 begon Senior dus in de achtertuin aan de Kerkweg in Pijnacker, ‘Technische Handelsonderneming L. van Vliet’. Hier werden de oude ‘hondenkarren’ verbouwd tot compacte elektrowagens, welke in de glastuinbouw gebruikt konden worden om de producten vanuit de kas naar schuur te verplaatsen. Vrij snel werd de pallet geïntroduceerd in de tuinbouw, en toen ontstond ook de vraag in eerste instantie naar pallettrucks, daarna stapelaars en daarna heftrucks. Met deze wind in de zeilen, de inzet van een groeiend aantal medewerkers en het vertrouwen van de klanten is L. van Vliet Vorkheftrucks geworden wat het nu is. 

Pa, Senior, Lou, Lourens: Handelsman met hart en ziel. Met zijn kenmerkende nuchterheid, betrouwbaarheid, lef en doorzettingsvermogen heeft hij voor een stevige basis van ons bedrijf gezorgd. Mede uit zijn naam blijven we dit als Team L. van Vliet Vorkheftrucks voortzetten.


leeg