Wij zijn op werkdagen van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00u tot 17:00u. Zaterdagmorgen en andere tijden op afspraak (telefoon: 015-3693265) altijd mogelijk. Tot ziens op Heulweg 6, 2641 KR Pijnacker!
Van Vliet is ook buiten de openingstijden bereikbaar:
- klik hier voor het online melden van een storing.

Bij serieuze spoedgevallen:
- spreek de antwoordservice duidelijk in via telefoonnummer: 015-3693265. Dit bericht wordt automatisch doorgestuurd naar de storingsmonteur van dienst, welke zsm contact met u op neemt.
Vanaf 1 januari 2003 is het voor bedrijven verboden om met heftrucks tot 4000 kg hefvermogen, welke voorzien zijn van een dieselmotor, in halfopen en gesloten ruimtes te gebruiken. Heftrucks met meer dan 4000 kg draagvermogen moeten zijn voorzien van roetfilter. Af en toe naar binnen rijden met een diesel is ook niet meer toegestaan.
De Arbeidsinspectie controleert in het algemeen nadat er een klacht is gemeld. Bij een overtreding krijgt u een waarschuwing en heeft u 6 maanden de tijd om de dieselheftruck te vervangen voor een heftruck met elektro- of LPG-motor. Binnen deze 6 maanden mag de dieselheftruck uitsluitend gebruikt worden, indien deze is voorzien van een roetfilter. Indien u in gebreke blijft, schrijft de Arbeidsinspectie een boete uit van EUR 2250,00.
Van Vliet beschikt over een aantal professionele batterijtesters welke nauwkeurig en betrouwbaar de staat van een batterij kunnen bepalen. Bij Van Vliet ontvangt u een unieke garantie op de gebruikte batterij; uw zekerheid voor zorgeloos gebruik van uw elektrische machine. Bel voor meer informatie over nieuwe en gebruikte batterijen: 015-3693265.
De wet omschrijft dat heftruck- en reachtruckchauffeurs verplicht zijn om een rijinstructie te volgen. De wet vermeld echter niet precies hoe deze instructie eruit moet zien. Echter als er een ongeluk gebeurd, moet het bedrijf de Arbeidsinspectie kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. De werkgever is uiteindelijk verplicht om zorg te dragen voor voldoende onderricht.

Een certificaat of rijbewijs is dus niet verplicht, maar voldoende instructie wel. Wel toont het certificaat heel duidelijk aan dat de werkgever gezorgd heeft voor een opleiding. Dit is één van de redenen dat werkgevers hun heftruck- en reachtruckchauffeurs 1x in de 5 jaar de cursus ‘Veilig werken met de hef- of reachtruck’ laten volgen. Bovendien leren de cursisten tijdens de 1-daagse cursus veel zaken bij en, ook niet onbelangrijk, veel handelingen leren ze af !

Heeft u een vraag die hier niet bij staat?

Neem vooral contact met ons op voor alle informatie over heftrucks, magazijntrucks, elektrowagens, vloerreiniging, hoogwerkers, magazijninrichting, onderdelen en regelgeving.